wandverwarming

Een zeer behaaglijke vorm van verwarmen die uitstekend samen gaat met het gebruik van leem. Nieuwe Muren heeft ruime ervaring in het aanbrengen en afwerken van wandverwarming. Een goed alternatief voor wandverwarming is de verwarming in het plafond. Als er dan een warmtepomp wordt gebruikt met warmtewisselaar, kan het plafond of de wand ook als koeling dienen in de zomer.

Nieuwe Muren gebruikt het conventionele systeem voor wandverwarming, ofwel de leidingen op of in de muur, die afgewerkt worden met 35 mm basisleem, maar steeds vaker bevelen we de klimaatplaat aan. Deze plaat van leem heeft de leiding al er in en is een droogbouwsysteem, waarmee veel tijd gewonnen kan worden.

Wandverwarming zorgt voor een zeer aangename warmte in een ruimte en is te vergelijken met het zonlicht. De wand verwarmt het lichaam in zijn geheel, in tegenstelling tot bijvoorbeeld vloerverwarming, de luchttemperatuur blijft 2 graden koeler dan conventionele verwarming, en door de lage watertemperatuur wordt ook nog eens minder energie gevraag voor het verwarmen van het water.

Elektrische verwarming

De wandverwarming kan ook in een elektrische uitvoering worden geleverd. Bijvoorbeeld voor een chalet in een recreatiepark, of voor een uitbouw waar niet alle waterleidingen gelegd kunnen worden. De elektrische verwarming kan ook als los element gebruikt worden.

Op de pagina documenten kunt u de pdf van beide systemen vinden.